1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

featured
tup-bebek-tedavisinde-havuza-girilmemeli.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere uygulanan tüp bebek tedavisi kısaca, üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi olarak tanımlanabilir. Anne adayından yumurtalar, baba adayından da sperm hücreleri alınır, laboratuvar ortamında döllenme işlemi gerçekleştirilir. Ardından ortaya çıkan embriyo, anne adayının rahmine yerleştirilir. Bu noktadan sonra gebelik, olağan şekilde devam eder. Mevsimler işlemin başarısını artı ya da eksi yönde etkilemese de yaz aylarındaki yüksek sıcaklıklar nedeniyle bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, “Tüp bebek tedavisi yazın da başarıyla sürdürülebilir. Ancak sıvı dengesi, sıcaklık, enfeksiyon riski ve ilaç düzeni gibi unsurlara dikkat etmek gerekir. Tedavi süreci tamamen kişisel olduğu için hekimi dinlemek önemli” dedi.

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, yaz aylarında tüp bebek tedavisi devam eden kişilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Yaz enfeksiyonları 

Ortak havuz gibi hijyenik olmayan yerlerden kapılabilecek enfeksiyonlar embriyo transferini ya da yumurta toplama işlemini olumsuz etkileyebilir bu nedenle hijyen kurallarına çok dikkat edin. Benzer şekilde hijyenik olup olmadığından emin olmadığınız yerlerde herhangi bir şey yiyip içmeyin.

Sıvı kaybı

Sıcak hava, terlemeyi artırarak vücutta sıvı kaybına yol açabilir. Buna karşın günlük yeterli su tüketimi çok önemli. Kahve ve çayı sınırlayarak günde en az 2-2,5 litre su içmeye gayret edin.

Tatil planlaması

Tedavi dönemine denk gelen tatil planlarını doktorunuza danışarak organize etmeyi unutmayın. Tatilde değişen düzen ile birlikte ilaç saatlerini kaçırmamaya özen gösterin.

Uzun süre ıslak kalmamak

Deniz sonrası ıslak bikini ya da mayoyla zaman geçirmeyin. Yüzdükten sonra hafif bir duşla kurulanın sonrasında da gölgede istirahat edin.

Cilt hassasiyeti

Kullanılan bazı hormon ilaçları ciltte hassasiyet oluşturabilir. Güneşin en dik geldiği 11.00–16.00 saat aralığında güneşe direkt maruz kalmaktan kaçının. Koruyucu kremler kullanmayı da ihmal etmeyin. 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BursanınSesi, Şehrin Gerçek Sesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Bizi Takip Edin